Система на обучението

17 09 2010

За разлика от много предложени в интернет мрежа частни уроци нашата система за обучение има по-динамичен и разнообразен характер. Така системата в състояние да бъде съобразена с реалните нужди и цели на отделните учащи от една страна и различните възрасти от друга. Изучаването на арабския език без определена цел и ясна конкретна нужда поставя пред учащите сериозни трудности и проблеми от различен характер. Защото освен факта, че арабският е нов и непознат език за българите, той представлява огромен граматически, лексикален и фонетичен  материал. Ето защо изучаването на арабски език „въобще”, както е разпространено,  не довежда до реални резултати  в срокове от 6 месеца или една година.

Малкият брой часове и заетостта на учащите с други служебни или учебни ангажименти не позволяват качествено и реално изучаването, да не говорим, усвояването на този огромен материал.

Целенасочеността и предварително определени нужди важни условия за точен подбор на съдържанието на уроци и необходимата тематичната лексика и терминология на учащия.

Освен конкретните материали, които ще бъдат съобразени с нивото и нуждите на учащите, в уроците ще бъдат използвани някои важни материали от издадения в България през 2004г. учебник (Арабски език: основен курс).

За повече информация за учебника 

      Преводачески услуги   Арабска музика Арабски език: идеи и мисли Арабска калиграфия

Advertisements

Действия

Информация

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: